Factori interesațidin mai multe sectoare s-au întâlnit în luna decembrie la Sângeorgiu de Pădure, România, în cadrul proiectului „Evaluarea și cartarea serviciilor de ecosistem în regiunea Niraj – Târnava Mare”
Fermieri, pădurari, producători de miere, reprezentanți și specialiști înturism din regiunea Niraj – Târnava Mares-au întâlnit pentru a discuta despre caracteristicilepeisajului și efectele lui asupra identității locale și dezvoltarea lui.
Serviciile de ecosistem stabilite anterior, precum protecția împotriva eroziunii, lemnul, mierea, ciupercile, plantele medicinale și fructele din pădure au format premisele discuției.
După o scurtă introducere a proiectului și prezentarea serviciilor de ecosistem, participanții au avut oportunitatea de a discuta metodele metrice de evaluare, dar și serviciile furnizate de habitatele naturale și efectele lor asupra identității locale.
Seminarul a oferit o oportunitate factorilor interesați să analizeze diferite teme din mai multe perspective, dar și să obțină mai multe informații dincolo de aria lor de expertiză. Datorită discuțiilor aprinse și a schimbului de idei, organizatorii au putut trage concluzii valoroase.
Grupul Milvus a încheiat reuniunea printr-o evaluare, care a demonstrat că există o necesitate , dar și cerere pentru astfel de întâlniri în regiune. La final de zi, o vizită în jurul lacului Bezid a fost o ocazie de a asculta o serie de povești locale.
Scopul final este de a dezvolta o matriță universală stabili serviciile de ecosistem și de a le prezenta celor cu putere decizională în regiune.
Următorul pas va fi organizarea de seminarii cu implicarea localnicilor.