Partnerek: Milvus Csoport Egyesület

Milvus logo

Partnerek: EEA Grants

EEA logo

Partnerek: Környezetvédelmi Minisztérium

Goverment logo

Partnerek: MTA Ökológiai Munkacsoport

MTA logo

CEEweb a Biológiai Sokféleségért

CeeWeb logo

Header link

Language Switcher - RO

Tevékenységek

A projekt a következő struktúrára épül:

  • adatgyűjtés
  • ökoszisztéma szolgáltatások felmérése
  • kutatási eredmények terjesztése

Az adat- és információ gyűjtés kulcsfontosságú ahhoz, hogy felmérjük a terület általános társadalmi-gazdasági helyzetét, a kapcsolódó szakpolitikai hátteret, a környezeti jellemzőket és az élőhelyek állapotát. A helyi társadalmi-gazdasági adatok megszerzése és a szakpolitikai elemzés mellett terepi felméréseket végzünk és interjúkat készítünk az érintettek beazonosítására.

Részletek →

Az érdekcsoportok bevonásával és az összegyűjtött adatokkal azonosítjuk a területen lévő legfontosabb ökoszisztéma szolgáltatásokat, amelyekre indikátorokat fejlesztünk, és többféle jövőképet vázolunk fel. Az indikátorok számszerűsítésével lehetővé válik az ökoszisztéma szolgáltatások állapotának értékelése és térképezése.

Részletek →

Az ökoszisztéma szolgáltatásokról készült felméréseink eredményeit minél tágabb körben szeretnénk terjeszteni. Ennek érdekében széleskörű kommunikációs tevékenységeket végzünk és az érintettekre szabott eszközökkel juttatjuk el az információt a különböző célcsoportokhoz, sajtótájékoztatókat szervezünk és aktívan terjesztjük az eredményeket a közösségi oldalakon is.

Részletek →